Hommelhuis, van hout, inklapbaar

 • 81511
  • hommels zijn wilde bijen en belangrijke bestuivers van onze bloemen en planten.
  • ideale woon- en nestplek met 2 kamertjes van binnen
  • metalen dak tegen de regen, inklapbaar
  • wilde bijen helpen
  • van hout: klimaatneutraal, geen schimmels!
€ 34,90 *

incl. BTW, excl. verzendkosten

op voorraad, levertijd ca. 3-5 werkdagen

Hommels kunnen steeds moeilijker natuurlijke nesten en schuilplaatsen voor de winter vinden.... meer
Hommelhuis, van hout, inklapbaar

Hommels kunnen steeds moeilijker natuurlijke nesten en schuilplaatsen voor de winter vinden. Biedt de hommels een ideale plek om te leven en te nestelen.
Het hommelhuis is van binnen verdeeld in twee kamers: De linkerkamer dient als voorportaal ter bescherming van de koningin, die in de rechterkamer kan nestelen en haar leven kan leiden.
Het dak van het hommelhuis kan voorzichtig worden geopend voor observatie. Het huis heeft extra ventilatiemogelijkheden. b.v. kleine gaten in de zijmuur.

Droog mos, hooi of kapok zijn ideaal als nestmateriaal. Plaats het nestkastje op een beschutte plaats met veel ochtendzon. Op die manier zal het huis 's morgens sneller opwarmen. Het hommelhuisje mag echter beslist niet in de volle zon staan en moet worden beschermd tegen harde regen.
Hommelkoninginnen zoeken nestgelegenheid - namelijk gaten en spleten - op de grond. Daarom moet het hommelhuis dicht bij de grond worden geplaatst, dus het liefst op bakstenen of ingraven tot aan de onderrand van het invlieggat.
Met het hommelhuis geef je deze waardevolle wilde bijen niet alleen een nestel- en overwinteringsmogelijkheid, maar steun je ook deze nijvere nuttige insecten en daarmee ons milieu!

Materiaal: Hout, zink

Geleverd wordt

 • 1 hommelhuis, scharnierend voor observatie

Afmetingen: 28,4 cm x 16,4 cm x 13,3 cm

Recent bekeken
Maximale Zahl der Zeichen für dieses Eingabefeld erreicht