Rekenen met steekdobbelstenen beleven

Rekenen met steekdobbelstenen beleven

Op het eerste gezicht doen de kleurrijke steekdobbelstenen denken aan kinderspeelgoed. Wat ze met elkaar gemeen hebben, is dat de dobbelstenen net zo kindvriendelijk en veelzijdig zijn als speelgoed. En gaandeweg ontwikkelen kinderen plezier in rekenen en wiskunde. Daarom zijn de dobbelstenen perfect voor gebruik in de basisschool, vooral in de onderbouw. Lees verder…

Op het eerste gezicht doen de kleurrijke steekdobbelstenen denken aan kinderspeelgoed. Wat ze met elkaar gemeen hebben, is dat de dobbelstenen net zo kindvriendelijk en veelzijdig zijn als... meer ervaren »
Venster sluiten
Rekenen met steekdobbelstenen beleven

Op het eerste gezicht doen de kleurrijke steekdobbelstenen denken aan kinderspeelgoed. Wat ze met elkaar gemeen hebben, is dat de dobbelstenen net zo kindvriendelijk en veelzijdig zijn als speelgoed. En gaandeweg ontwikkelen kinderen plezier in rekenen en wiskunde. Daarom zijn de dobbelstenen perfect voor gebruik in de basisschool, vooral in de onderbouw. Lees verder…

Filters sluiten
van tot
Versie-keuze
Steekdobbelstenen, 1,7 cm. in plastic zak, set 100 stuks Steekdobbelstenen, 1,7 cm. in plastic zak, set 100 stuks
Talrijke gebruiksmogelijkheden: tellen, vergelijken, sorteren, wegen, rekenen, leggen, voor getallenreeksen, training van ruimtelijk inzicht en ontwerpen. De dobbelstenen kunnen vrij op elkaar gestoken worden, zodat niet alleen vlakke, maar ook ruimtelijke bouwsels gecreëerd kunnen worden. Hiermee kunnen basisbewerkingen gevisualiseerd worden en geometrische vormen, symmetrie en spiegelingen...

Insteekdobbelstenen van kunststof, die vanuit alle zijden te vullen zijn. Voor de rekenles, zelfstandig werken, experimenteren en ontwerpen.

 

Kleurkeuze

 

€ 8,95 *
Steekdobbelstenen voor rekenen, set "Multifunctioneel" Steekdobbelstenen voor rekenen, set "Multifunctioneel"
Deze torentjes van steekdobbelstenen zijn geniaal als het gaat om de visuele weergave van breuken, decimale getallen en procenten en zelfs hun onderlinge combinatie. Dit is door de in totaal 51 driezijdig bedrukte steekdobbelstenen in 9 verschillende kleuren heel goed mogelijk. Door de duidelijke visualisering worden de dimensies van breuken/decimale getallen/procenten en hun...
Deze torentjes van steekdobbelstenen zijn geniaal voor het visualiseren van breuken, decimale getallen en procenten en hun onderlinge combinaties.

 

Productvideo

 

€ 17,90 *

 

Steekdobbelstenen voor de reken- en wiskundeles

Stevig kunststof is het meest geschikte materiaal voor onze steekdobbelstenen. Zij kunnen naar believen in elkaar worden gestoken tot verschillende vormen zoals figuren, lichamen en oppervlakken. De dobbelstenen hebben aan elke kant een insteekmogelijkheid. De creativiteit van kinderen kent dus geen grenzen bij het rekenen. In ons assortiment vind je steekdobbelstenen in de klassieke kleuren rood en blauw, maar we hebben ook kleurrijke versies. Het leren van getallenreeksen wordt kinderspel met behulp van dit materiaal. Berekeningen, zoals optellen en aftrekken, kunnen kinderen gemakkelijk zelf uitvoeren. Ook voor hogere klassen, die al met delen en vermenigvuldigen werken, kunnen dobbelstenen nuttig zijn bij het rekenen. Ze kunnen worden gebruikt om de bij wiskunde geleerde begrippen te verdiepen en te verinnerlijken. De dobbelstenen zijn bijvoorbeeld ideaal voor opdrachten in getallengebieden. Oefeningen in het ontleden van getallen zijn hiervoor een geschikt opgavetype. Maar ook geometrie wordt niet verwaarloosd. Zo kunnen bijvoorbeeld positieverhoudingen worden verklaard met behulp van de handige dobbelstenen. Op dezelfde manier kunnen complexere taken in de hogere klassen, zoals as-symmetrie, op speelse wijze worden geïntensiveerd. Je kunt de groep gewoon in groepen verdelen en leerlingen laten oefenen met rode en blauwe kubussen tijdens de rekenles.

Spelenderwijs vaardigheden ontwikkelen

Steekdobbelstenen zijn een prachtig hulpmiddel, vooral in de onderbouw, omdat leerlingen rekenvaardigheden ontwikkelen door te bouwen en te brainstormen. Zij zijn dus een ideale ondersteuning voor de eerste rekenlessen. De oefeningen in 3-D formaat maken het mogelijk vaardigheden te verwerven zoals ruimtelijk inzicht. Bovendien wordt logisch denken getraind. Steekdobbelstenen geven kinderen vertrouwen in hun rekenvaardigheid en versterken hun zelfvertrouwen, wat alleen maar een positief effect kan hebben op hun prestaties. Vooral voor kinderen in groep 3, die nog maar pas leren rekenen met getallen, zijn de steekdobbelstenen hét hulpmiddel bij uitstek. Als inleiding tot het rekenen, zijn ze perfect. Daarom vind je verschillende sets van 20 tot 1000 stuks. Zelfs met slechts 20 stuks kun je al een hoop beginnen. De steekdobbelstenen zijn met opzicht zo eenvoudig ontworpen, zodat de kinderen zelf creatief worden. 20 exemplaren zijn genoeg om veel verschillende vormen te maken, om het tellen te oefenen en om verschillende figuren te bouwen. Onze set van 40 stuks biedt natuurlijk veel meer mogelijkheden, vooral op het gebied van de geometrie. In ons assortiment vind je gegarandeerd het perfecte materiaal voor jouw kind of leerlingen.

Leren door te beleven

De steekdobbelstenen zijn een uitstekend voorbeeld van het principe "learning-by-doing". De leerlingen worden niet gewoon inhoud bijgebracht in een frontale les. Zij krijgen opdrachten en hulp in de vorm van werkbladen, maar werken zelf de oplossing van een rekenkundig probleem uit. Op die manier wordt de materie veel beter verwerkt en geautomatiseerd. De kinderen leren om te gaan met complexe problemen. Zij kunnen verschillende benaderingen uitproberen om problemen op te lossen en zo hun creativiteit bij het rekenen ten volle ontwikkelen. En er is ook veel ruimte voor fouten, want de leerlingen hoeven niet van meet af aan perfecte oplossingen aan te dragen. Zo kunnen ze leren zonder druk. De steekdobbelstenen zijn bijzonder geschikt voor de "learning-by- doing" aanpak omdat:

    • ze er aantrekkelijk uitzien en prettig aanvoelen voor kinderen
    • cijferreeksen gemakkelijk aangeleerd kunnen worden
    • kindvriendelijk in gebruik zijn
    • ze gemaakt zijn van stevig kunststof en dus perfect geschikt voor jonge kinderen
    • ze spelend leren mogelijk maken

Onze conclusie: Steekdobbelstenen zijn een prachtig, eenvoudig materiaal waarmee verbluffend veel mogelijk is!

Recent bekeken
Maximale Zahl der Zeichen für dieses Eingabefeld erreicht