Levenscyclus van een honingbij, 4-delig

  • 80824
  • Deze modellen tonen de ontwikkeling van de honingbij.

     

€ 12,90 *

incl. BTW, excl. verzendkosten

op voorraad, levertijd ca. 3-5 werkdagen

De levenscyclusmodellen geven een nauwkeurig overzicht van de verschijningsvormen van de... meer
Levenscyclus van een honingbij, 4-delig

De levenscyclusmodellen geven een nauwkeurig overzicht van de verschijningsvormen van de afzonderlijke ontwikkelingsstadia. In tegenstelling tot de originelen, zijn ze gemakkelijk aan te raken en te bekijken.

Een fossiel van barnsteen laat zien dat oerbijen al 100 miljoen jaar geleden bestonden. De mens gebruikt honingbijen al duizenden jaren. In Egypte, ten tijde van de farao's, was de bijenteelt sterk ontwikkeld. In het oude Griekenland werd het medicinale belang van honing erkend. In de vroege Middeleeuwen werden strenge straffen opgelegd voor het stelen van honing of bijen. De bij is ook een onderdeel van vele wapenschilden (Napoleon, Paus Urbanus VIII).

Bijen zijn van groot belang voor ons ecosysteem. Ze zijn noodzakelijk voor de bestuiving van allerlei planten en bomen. Ook in de biologie raakt men steeds meer geïnteresseerd in de bij en onderzoekt men het gedrag van dit superorganisme. Honingbijen overwinteren als een kolonie, zij kunnen alleen in groepen leven, omdat ze sociaal contact met soortgenoten nodig hebben. Ze voeden zich met de honingvoorraden die ze zelf hebben aangelegd of worden door een imker van suikerwater voorzien.

Omvang van de levering: je ontvangt de volgende 4 levenscyclusmodellen:

  • eitjes in de kam: De koningin legt tot wel 1.500 eieren in elke raat. Bevruchte eitjes worden werksters, onbevruchte eitjes worden darren.
  • larve: Ze komen na vier dagen uit. Ze worden in de eicellen gevoed (stuifmeel en propolis voor werksters en darren, koninginnegelei voor koninginnen). De larven vervellen verschillende keren en spinnen uiteindelijk een cocon, de kam wordt verzegeld met was.
  • pop: De pop neemt geen voedsel tot zich en begint met de transformatie. Dit stadium duurt 6 dagen voor koninginnen, 11 dagen voor werksters en 14 dagen voor darren.

 

Afmetingen bij: 7 x 10 x 1 cm

Leeftijdsindicatie:
geschikt vanaf 4 jaar.

Andere klanten kochten ook
Facetbril Facetbril
€ 5,95 *
Zadenmix "vlinderweide", voor 10m² Zadenmix "vlinderweide", voor 10m²
Inhoud 10 g (€ 49,50 * / 100 g)
€ 4,95 *
Magneetstroken met dispenser, zelfkl., 19 mm, 5 m Magneetstroken met dispenser, zelfkl., 19 mm, 5 m
Inhoud 5 Meter (€ 1,19 * / 1 Meter)
€ 5,95 *
Recent bekeken
Maximale Zahl der Zeichen für dieses Eingabefeld erreicht