Zadenmix "vlinderweide", voor 10m²

 • 80325
  • gevarieerde, lang houdbare voedermix
  • speciaal voor wilde- en honingbijen, vlinders en andere insecten
  • bloeit van april tot oktober
  • voldoende voor ca. 10 m²

   

€ 4,95 *
Inhoud: 10 g (€ 49,50 * / 100 g)

incl. BTW, excl. verzendkosten

op voorraad, levertijd ca. 3-5 werkdagen

Deze zadenmix voor bloemen bestaat uit ca. 50 geselecteerde eenjarige en winterharde wilde... meer
Zadenmix "vlinderweide", voor 10m²

Deze zadenmix voor bloemen bestaat uit ca. 50 geselecteerde eenjarige en winterharde wilde kruiden. Hun bijzondere waarde ligt in hun bloei en rijke aanvoer van nectar en stuifmeel van april (in het 2e jaar of mei in het 1e jaar) tot en met oktober. De bloemen voorzien in de noodzakelijke en energierijke nectar voor bijen, hommels en vlinders en veel stuifmeel voor de eiwitvoorziening voor jonge dieren. Het inzaaien van onze vlinder- en bijenweidemix helpt om sterke en efficiënte insecten aan te trekken, die op hun beurt fruitbomen, bessenstruiken en vele gewassen bestuiven.

Grondbewerking: Vóór het inzaaien moet de grond een fijne kruimelige textuur krijgen. Dit kan worden bereikt door spitten, schoffelen en harken. De oppervlakten moeten in de herfst vóór het inzaaien permanent worden vrijgemaakt van ongewenste onkruiden zoals kweekgras en akkerdistels.
Inzaaien: van april tot eind mei, in droge gebieden tot begin mei. Het zaad mag alleen op de bodem worden gelegd. Het is raadzaam de zaadjes daarna even goed en gelijkmatig te verspreiden.

Zaaidosering: 2 g/vierkante meter, 20 kg/ha

.

Onderhoud: Normaalgesproken is er geen onderhoud nodig en hoeft er niet ingegrepen te worden gedurende een periode van maximaal 5 jaar. Alleen bij veel (problematisch) onkruid zoals akkerdistel, gierst en ridderzuring is een of twee keer verwijderen vóór hun bloeiperiode noodzakelijk. In de herfst, nadat de bovengrondse delen zijn afgestorven, moet de vegetatie als bedekking worden achtergelaten. Vermijd, indien mogelijk, onderhoudsmaatregelen tijdens het groei- en bloeiseizoen.

Optimaal voor wilde bijen, honingbijen, vlinders en andere insecten

.

De zadenmix bevat onder andere: duizendblad, kamille, niervetkruid, korenbloem, scabiosa, hanenkammetjeskruid, wilde wortel, kartuizer anjer, slangenkruid, wit perkstro, echt perkstro, knolerwt, vingerhoedskruid, hoornklaver, muskusklaver, wilde klaver, hopklaver, teunisbloem, klaproos, gele wederik, verversklaver, moerassalie, kleine weidekop, rode kamperfoelie, witte kamperfoelie, grote rolklaver, guldenroede, akkermunt, gewoon ravenkruid, veldtijm, groot hoefblad, zwart hoefblad, dille, bernagie, goudsbloem, koriander, boekweit, venkel, zonnebloem, olievlas, luzerne, zwarte komijn, phacelia

 

Geleverd wordt:

10 g zadenmix voor vlinder- en bijenweide, voldoende voor ca. 10 m²

.

 

Leeftijdsindicatie:

Geschikt vanaf 5 jaar.

Zie de volgende opmerkingen.

Let op: Waarschuwing

Andere klanten kochten ook
Facetbril Facetbril
€ 5,95 *
Recent bekeken
Maximale Zahl der Zeichen für dieses Eingabefeld erreicht